Валерио Орлић, председник ХКД - а, први гост јесењег циклуса три бина „Реч у времену“

У уторак, 25. септембра 2018. г, у Галерији `73 у оквиру књижевног програма „Реч у времену“, своје књижевно стваралаштво представио је Валерио Орлић, књижевник, председник Хрватског књижевног друштва. Поред њега, у програму су учествовали и чланови ХКД – а, Анђелка Корчуланић, песникиња из Сплита, Срђан Духовић, песник с Корчуле и Анте Гегов, песник и романописац из Задра.

Валерио Орлић је говорио о раду ХКД – а, о бројним књижевним пројектима које реализују и по којима су већ познати и препознатљиви не само у Хрватској, већ и у читавом региону. Он је нагласио да је приоритет овог друштва повезивање песника и унапређење дијалога у култури што је императив квалитетне културне сарадње. Чланови ХКД - а, учесници програма, говорили су своје песме и читали одломке из прозних дела. Бројни гости, љубитељи писане речи, имали су прилику да уживају у веома квалитетном  и разноврсном књижевном стваралаштву.

Валерио Орлић је објавио више десетина дела поезије и прозе. Водитељ програма и аутор трибине  „Реч у времену“, Неђо Ћићо Стојановић.