У Галерији `73 одржана промоција књиге др Милутина Живковића

Промоција књиге „Између ‘Велике Албаније’ и окупиране Србије” писца др Милутина Живковића, одржана је у понедељак 24. децембра у Галерији '73.

О књизи су говорили: др Коста Николић, научни саветник Института за савремену историју, др Предраг Марковић, научни саветник Института за савремену историју, као и аутор др Милутин Живковић, научни сарадник Института за савремену историју. 

Из монографије „Између 'Велике Албаниј и окупиране Србије. Нови Пазар, Тутин и Ибарски Колашин (1941–1944)“ читалац излази са готово потпуним сазнањем о новопазарском, тутинском и колашинском крају у току Другог светског рата. На прецизан и научни начин аутор се одредио по низу питања: колаборацији, борби против окупатора, војној организацији свих страна, као и о свакoднeвном животу на простору Новог Пазара, Тутина и Ибарског Колашина. Младог аутора су колеге историчари похвалили за допринос историји овог периода на том простору, нарочито због добро прикупљених информација и поред недостатка статистичких података из тог доба.

Аутор и домаћин ове промоције др Милутин Живковић захвалио се Галерији '73 на угодном пријему.