Шта деца знају о старим занатима: Како се плету корпе

У оквиру манифестације Дани европске баштине, у Галерији `73 одржава се изложба под називом «Стари занати – знање, вештина и традиција», у оквиру које су у септембру месецу одржане креативне радионице чији су полазници били чукарички малишани узраста до 10 година.

Имали су прилику да сазнају који све стари занати постоје код нас, шта се све ствара у радионицама занатлија, као и о историји  занатсва код нас. Под  будним оком дизајнерке Маријане Рогошић, правили су украсне плетене корпице, вешто плетући и украшавајући их различитим материјалима, користећи технике старих заната.

„Дани европске баштине су прилика да се наши најмалђи суграђани упознају са нашом богатом културном баштином. Деца су показала огромно интересовање када су стари занати у питању, што свима нама даје наду да културно наслеђе неће бити заборављено , као и могућност да неки од постојећих заната буду можда и њихово будуће занимање“, изјавила је директорка Галерије `73 Мирела Пудар.

Радионице ће се и даље одржавати сваке суботе у простору Галерије `73, а захваљујући подршци ГО Чукарица, сви програми су бесплатни.