Слике као објекти - изложба Весне Кнежевић

Београдска сликарка Весна Кнежевић представља се у Галерији ’73 на Бановом брду изложбом “Четврта соба”, која је отворена у четвртак, 25. фебруара.

Поставку чине слике већих формата које “откривају и обликују нови простор галерије”. “Слике се понашају као објекти и прилагођавају простор својим потребама. Како слике праве целине у контексту различитих догађаја и на тај начин се везују, тако и изложба добија разуђеност у простору. Покретач ових материјалних сликарских детекција везују се за сан и сневање. Слике из снова постају лавиринт новоорганизованог простора. Све што је у првом плану и делује логично у ситним детаљима, слика из другог плана објашњава токове ликовних истраживања одлука”, истакла је Весна Кнежевић поводом изложбе у Галерији `73.

Весна Кнежевић несумњиво спада у најважније ликовне ствараоце своје генерације.  Излагала на више од 50 самосталних и преко 200 колективних изложби у земљи и иностранству. Рођена у Београду 1959. године. Прву београдску гимназију је завршила 1978. и исте године уписала Факултет ликовних уметности у Београду. Дипломирала 1983 а магистарске студије завршила 1985. г. на истом факултету. Члан УЛУС-а од  1984. године.

Изложба ће трајати до 3. марта 2021. г.