Програм Аrs Musicum: Концерт гитаре - Урош Јаћевић

У оквиру програма Аrs Musicum, свој наступ имао је млади гитариста Урош Јаћевић. 

Рођен је 15. марта 2006. у Београду. Његов музички таленат препознат је у најранијим годинама детињства а класичну гитару је почео да свира у својој шестој години при основној музичкој школи "Ватрослав Лисински" у Београду, у класи проф. Драгана Петровића. Након завршеног основног музичког образовања као ђак генерације, 2020.г. отпочео је, у истој школи и своје средњошколско образовање које похађа у класи проф. Амалие Милер. 
Велики рад, посвећеност и љубав према овом инструменту донели су му велике успехе на републичким и интернационалним такмичењима у земљи и у иностранству, око 40 првих награда и Лауреата као солиста и 15 награда у камерним саставима и оркестру гитара. Посебно су запажени успеси на европским такмичењима за младе гитаристе изнад свих, прва награда на најзначајнијем и најпрестижнијем такмичењу „Anna Amalia“ у Вајмару у Немачкој 2019, прва награда на такмичењу „Alierio Diaz“ у Русту у Аустрији, прва награда на интернационалном такмичењу у Волосу у Грчкој 2019., прва и друга награда на такмичењима на Гитар Арту у Београду 2019. и 2020. год. а 2021. године прве награде на „on line“ међународним такмичењима у Србији, Немачкој, Русији, Бугарској, Кини и још многе друге.

Посебно место заузима и добијено најзначајније признање из области образовања, 2020. године за постигнуте изузетне резултате „Светосавска награда“, додељено од Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Републике Србије.
 
Виртуозност и музицирање исказао је са највећим уживањем на наступима и концертима, фестивалима и мастеркласима еминентних светских професора и гитариста у Републици Србији и иностранству. Најзначајнији су концерти у Задужбини Илије Коларца у Београду, наступ на манифестацији „Ноћ музеја“ у организацији Музичке продукције РТС-а, наступ на концерту отварања фестивала за младе гитаристе у Јухену у Немачкој а изнад свега ревијални концерт наступ на престижном фестивалу класичне гитаре „Микеле Питалуга“ Александрија у Италији.

На програму концерта у Галерији `73 биле су популарне композиције Паганинија, Баха, Федерика Морена Торобе, Јаоакина Родрига  итд.