Представници дипломатског кора на уручењу награда Удружења Чаробна лампа у Галерији 73

У суботу 21. септембра 2019. г.  у Галерији `73 одржано је такмичење у креативном писању на тему "Глума, рефлектор, сан", где су додељене три награде "Чаробна лампа 2019". Овај програм се реализује у оквиру Манифестације Дани европске баштине. 

Присутне госте је у име домаћина поздравила директорка Мирела Пудар, која се захвалила представницима дипломатског кора. Она је упутила и званичан позив на сарадњу представницима амбасада Алжира, Азербејџана и Палестине, када је у питању промоција њихових уметника и уметности уопште, нагласивши да је Културна установа Галерија ’73 веома отворена за такав вид сарадње. Директорка је навела да је смисао бројних активности у Галерији подршка младима у афирмацији њихових талената. 

Награде добитницима је уручила председница Удружења Чаробна лампа, Александра Манасијевић, као и плакете свим учесницима за завршену школу глуме, креативно писање и представу "Деца неба".

Жири у саставу Мирко Марковић и Оливера Јелкић, доделилo je награду за освојено треће место  Милици Јовановић, друго место Луки Лабану, док је прво место понела Маша Ранковић. 
 
Догађају су присуствовали  амбасадори и представници амбасаде државе Палестине, Алжира и Азербејџана, као и представник ГО Чукарица Мирко Стаматовић.

Конзул амбасаде државе Палестине Осама Ал Хинди, учесницима је уручио поклоне. 

Програм су водили Александар Божовић и Наталија Тасовац, док је за визуелни део догађаја био задужен Отхман Мустафа. 

У музичком делу програма наступио је млади бенд  "Lilly was here" под вођством Настасије Пекез и Ање Дробац.