Почели Дани европске баштине на Чукарици

Овогодишња манифестација „Дани европске баштине“, која се већ дуже од једне деценије обележава у београдској Галерији `73, започета је изложбом  „Стари занати“  аутора Миливоја Мише Рупића.

Циљ овогодишње манифестације је да се покаже потенцијал наслеђа везаног за рад, знање и учење као инспирација за будућност. Идеја је да се нађе веза са традицијом, умећем и вештинама које су кроз векове дефинисале живот у Србији. Документаристичка изложба о старим занатима представља осврт на оно што је било  и како је данас с идејом о размишљању како и шта може бити сутра.

У програму је учествовао Миодраг Ракочевић, драмски уметник, а  изложбу је свечано отворио г. Срђан Коларић, председник ГО Чукарица. У име домаћина, присутне је поздравила Мирела Пуудар, директорка Галерије, уз подсећање да ће током трајања изложбе, до 29. септембра, у Галерији `73 бити одржани бројни пратећи програми, пре свега стручна вођења кроз изложбу на тему историје старих заната, путем дигиталне платформе. За слепе и слабовиде особе обезбеђен  је програм-водич на Брајевом писму.