Осмомартовске украсне честитке у Галерији `73

Право мало изненађење за мале креативце, полазнике радионица у Галерији `73 била је овонедељна креативна радионица, и данашња тема која је инспирисана осмомартовским дружењима.

Малишанима је предочено да ће данас наставити циклус осликавања бојама из природног окружења. Весела дизајнерка Маријана Рогошић и Дамир Јоксимовић припремили су им нешто другачије од планираног.

Спремили су им честитке које ће поклонити мама и бакама.На столу је било прегршт материјала који је био припремљен за сецкање, бојење, лешљење.

“Ову честитку ћу поклонити баки која је сада код куће, и једва чекам да јој je пошаљем .Моја бака ме доводи у Галерију али сада је код куће и биће много срећна када види шта сам јој спремила”, казала је Милена Павловић, док је дечак Максим спремио честитку за комшиницу бака Раду која тренутно због болести не може изаћи из куће.

Осетила се радост и свако се трудио да његова честитка буде најлепша.

“Спремање поклона надражима увек је прилика да деца искажу љубав, блискост са онима које воле, а радост и срећа као емоција им је итекако присутнa” , закључује директорка Мирела Пудар, која са својим тимом свакодневно осмишљава програме за малишане. Намера је побудити им свест о хуманости и срећи која је редован пратилац.

Креативне радионице за децу организују се у Галерији `73 сваке суботе и бесплатне су јер програм одржава ГО Чукарица. Малишани се могу пријављивати путем маил адресе галерије или контакт телефона 3557-142.