Одржани јунски концерти из програма „Ars Musicum"

У оквиру циклуса концерата програма „Ars Musicum“, у Галерији `73 је у петак 7. јуна у 18:00 часова одржан свечани концерт обое ученика МШ „Ватрослав Лисински“, класа проф. Катерине Крстић, уз клавирску пратњу Верославе Ранчић . На концерту је учествовало 25 ученика првог и другог разреда Основне и Средње музичке школе „Ватрослав Лисински“. На програму су биле композиције Моцарта, Шуберта, Глука и других класика, али и музичке обраде тема из филмова Волта Дизнија.

У петак 14. јуна одржан заједнички концерт ученика Средње музичке школе „Ватрослав Лисински“, класа проф. Миодрага Крстића и студената Музичке академије, смер хармоника.

Присутни гости, љубитељи квалитетне озбиљне музике уживали су у једночасовном концерту на коме су извођене композиције Баха, Скарлатија, Семјонова, Рамоа, Корсакова и других значајних комппзитора.

Кроз програм „Ars Musicum“ који се сваког месеца током целе године одржава у простору Галерије `73, до сада је гостовало стотинак извођача класичне музике, од најмлађих музичких талената до реномираних извођача, на задовољство бројне публике која ове концерте редовно посећује.

Улаз за све концерте је слободан.