Одржани јулски концерти из програма „Ars Musicum“

У оквиру циклуса концерата програма „Ars Musicum“, у Галерији `73 у току јула месеца одржани концерти Јоване Анђелковић (гитара) и Милана Дерете (гитара).

Јована Анђелковић, талентована ученица МШ „Ватрослав Лисински“, током свог музичког школовања остварује бројне прве награде на такмичењима. Поред више наступа на сцени Коларчеве задужбине, од којих се највише издваја њен наступ као солиста са гудачким оркестром њене школе, Јована гостује и у телевизијским емисијама, наступа на књижевним вечерима, хуманитарним концертима и свечаним концертима дана школе. На програму у Галерији `73 биле су композиције Johnа Dowlandа, J.S.Bachа, Astorа Piazzollе и Napoleonа Coste.

Милан Дерета, гитариста и композитор, завршио је средњу музичку школу Ватрослав Лисински (инструментални и теоретски одсек), у класи проф. Александра Хаџи-Ђорђевића 2004. године. Неколико година касније, завршио је мастер студије (2009) и специјалистичке академске уметничке студије (2011) на Факултету музичке уметности у Београду, у класи проф. Срђана Тошића. Током студија учествовао је на многим националним и интернационалним такмичењима, као солиста и као члан камерних ансамбала (прва награда на републичком такмичењу 2002. године). Наступао је на многим местима у Београду и Србији, а његови наступи забележени су у великом броју радио и тв емисија.

На концерту у Галерији `73 на програму су биле композиције из Артино програма, затим Ламент у четири слике, Соната Колористика и Лов на једнорога.

Кроз програм „Ars Musicum“ који се сваког месеца током целе године одржава у простору Галерије `73, до сада је гостовало стотинак извођача класичне музике, од најмлађих музичких талената до реномираних извођача, на задовољство бројне публике која ове концерте редовно посећује.

Улаз за све концерте је слободан.