Млади таленти у Галерији `73

Поводом завршетка школске  године за мале матуранте у прстору Галерије `73 уприличен је ликовно музички програм младих уметника Основне школе “Јосиф Панчић” са Бановог Брда.

У ликовном делу програма представиле су се младе уметнице Милица Бјеловук и Јања Фијатовић. Обе су ученице осмог разреда и сликањем се баве дуги низ година. Ово је била прилика да покажу свој таленат и креативност. Галерија `73 их је угостила и представила као праве уметнике. 

Иако намеравају да своје школовање наставе у некој од београдских гимназија, ове младе уметнице су сигурне  да ће своје високо образовање наставити на Факултету ликовних уметности. Уз свесрдну подршку наставнице Драгане Ристић, оне су неговале  уметнички таленат кроз своје основно образовање.

“Неговање младих талената и њихова афирмација је императив за све културне установе. На овај начин помажемо деци и повезујемо их са заједницом у којој су се школовали и  одрасли. То ће њима остати трајна успомена”, изјавила је директорка Мирела Пудар и додала да је намера да се овакви програми и убудуће организују у галерији.
У музичком програму представиле су се Андријана Божић и Исидора Радојичић, које су се, поред познатих светских хитова, представиле композицијом “Не да да се срећа угаси”,  коју су саме аранжирале и осмислиле.