Мистеријама Чукарице завршена овогодишња сезона трибине „Београд за почетнике“

Последњег петка у протеклој години, као завршни догађај програма Децембарских дана Чукарице, у Галерији `73 одржана је и трибина „Београд за почетнике“, ауторке Смиљане Попов.

Било је то веома занимљиво вече са шармантним гостом, археологом Радетом Милићем, познатим и признатим истраживачем београдског подземља, који је за ову трибину радио посебна истраживања о којима нисте имали где да сазнате, ако и публиком која се дивно забављала у пријатној и домаћој атмосфери.

Било је то право трансисторијско путовање кроз Чукарицу, где су присутни имали прилику да сазнају много тога о историји тла данашње Чукарице, које памти многе миленијуме, од кромањонаца, са временским задржавањем у винчанском неолиту, затим са Келтима, Римљанима, Словенима... Шта рећи, сем да живимо на невероватном тлу - далеко невероватнијем него што смо тога свесни.

Домаћица трибине била је, као и увек,  Смиљана Попов, ауторка и уредница научно-популарног серијала “Београд за почетнике”, прве тв емисије у Србији која је ушла у просветни систем.