Колективно-традиционална изложба уметника млађе генерације: „Погледи 2024“

У Галерији `73 свечано je отворена групна изложба уметника млађе генерације ПОГЛЕДИ 2024. У изложбеном простору на Бановом брду овога пута презентовани су радови двадесет два аутора. Изложба „Погледи 2024“ је годишња смотра радова истакнутих младих уметника Србије, по позиву Уметничког савета. Она је  одраз  културно надахнуте иницијативе, да се кроз доступан избор извршен у остварењима ликовно визуелних уметника млађе генерације, сагледају релевантни резултати, који како се надамо, могу имати значај културног живота наше средине.
На отварању изложбе, већ другу годину за редом, додељена је награда “Стеван Тодоровић” за најбољи изложени рад. Овогодишњи лауреат је Мирјана Миловановић, визуелна уметница. Верољуб Наумовић, Марија Анђелковић и Данило Пауновић добили су повале стручног жирија за изложене радове.
Селектори су се и ове године потрудили да што свеобухватније прикажу различите ликовне дисциплине, технике и пре свега, потпуно различите поетике и опречне погледе на уметност и живот. Резултати овога нашег напора приказани су  у стваралаштву поменутих младих уметника, на чијим делима се одражава ниво вредносних достигнућа остварених у актуелном тренутку.
Изложба Погледи 2024 ће трајати до 7. маја 2024. г.