Изложба фотографија „Трен“ Наташе Коматине у Галерији `73

Хуманитарна изложба фотографија „Трен“ ауторке Наташе Коматине, отворена је 23.9. у Галерији `73, чиме је и започета овогодишња манифестација Дани европске баштине.

Сваког септембра овај храм културе постаје део европске културне породице у намери да промовише културно благо и све ресурсе које поседује једна локална заједница. Фестивал културног  наслеђа ове године се обележава  под слоганом „Наслеђе за све“.

Ова година има и своје специфичности због глобалних околности у којем се планета нашла тако да је форма обележавања културних програма специфична како у  организовању истих тако и тема којима се баве институције културе. Свако има најбољу намеру да укаже приближи другима све што је део његовог блага и окружења, који знатно утичу на формирање националног бића.

Ово је седамнаеста година за редом да Галерија `73 обележава манифестацију Дани европске баштине. Тим поводом у Галерији `73 приређена је изложба фотографија «Трен» ауторке Наташе Коматине, која је посвећена најлепшим местима Чукарице, са посебним освртом на предивне речне  обале и пејзаже Чукарице, једне од највећих београдских општина.

Наташа Коматина, дипломирани политиколог за међународне односе, рођена је 1975. године у Београду. Преко 20 година ради на пословима комуникације са поједницима и организацијама како домаћим, тако и међународним.  Паралелно са њеним формалним образовањем, познавањем и интересовањем за  међународну политику, Наташа гаји велику љубав према уметности, пре свега према фотографији. Изложбом ТРЕН она дели своје ауторско искуство са живом публиком по први пут.

Инспирацију проналази у свом богатом окружењу, а сама воли да цитира америчког дизајнера и архитекту Чарлса Имса: " The Details are not the details.They make the design – Detalji nisu samo detalji. Oni čine dizajn.“

У име домаћина, присутне госте поздравила је Мирела Пудар, директорка Галерије 73. О Коматининим радовима говорио је говорио Небојша Бабић, фотограф.  Изложбу је свечано отворио председник ГО Чукарица г. Срђан Коларић, а свечаном отварању изложбеприсуствовао је Петар Мандић, помоћник председника за друштвене делатности.

ГО Чукарица је покровитељ манифестације ДЕБ.

Сав приход од продатих фотографија намењен је као помоћ девојчици Јовани Штиковац, за њене прве кораке.

Изложба  ће трајати до 5. октобра.