Ђорђе Кадијевић свечано отворио изложбу у Галерији `73

Поводом обележавања 45 година од оснивања Галерије `73 у четвртак , 14. јуна са почетком у 19 часова свечано је отворена изложба под називом “У част Полексији и Надежди”, ауторски пројекат  Љубице Миљковић.

Полексија Тодоровић и Надежда Петровић, наше значајне уметнице  су животом и стваралаштвом биле везане за Чукарицу. Полексија Тодоровић је кћерка Матије Бана, и супруга сликара Стеве Тодоровића. Њена дела се чувају у Народном музеју. Надежда Петровић се ликовно образовала код Ђорђа Крстића. Била је прва ученица у сликарској и цртачкој школи Антона Кулика у Београду.

Поред  радова Полексије и Надежде, поставку чине и дела савремених уметника  који су својим животом били везани за Чукарицу: између осталих Славе Бобојевића, Милуна Видића, Матије Вуковића, Радислава Тркуље, Леонида Шејке, Драгоша Калајића  и других.

Присутне госте је  испред Градске општине Чукарица  поздравио помоћник председника општине Петар Мандић. У име домаћина присутне је поздравила директорка Галерије Мирела Пудар,  а изложбу је званично отворио историчар уметности Ђорђе Кадијевић који је један од оснивача Галерије `73.

Догађају су присуствовали бројни уметници Миодраг Живковић, Ратко Вулановић, Владимир Комад, Ивана Видић, Ирина Черњавски Шантрић,  Драган Раденовић,  Матија Рајковић као и бројни представници локалне заједнице.