Дани европске баштине – радионица Heritage Hubs у Галерији `73

У оквиру Дана европске баштине, Heritage Hubs је у сарадњи са  Галеријом `73 у петак 20. септембра организовао  радионицу у оквиру које су деца млађег школског узраста из ОШ „Мирослав Антић“, имала прилику да се кроз презентацију и игру улога, укључе у  међународни пројекат Heritage Hubs.
 
Деца са Чукарице су се кроз сопствену интерпретацију упознала са културном баштином коју су одабрала деца учесници партнерских школа из Србије, Финске и Шпаније. Пројекат је намењен подстицању учешћа деце школског узраста у препознавању, заштити, тумачењу и дељењу културног наслеђа, те укључивању наслеђа као теме и образовног ресурса у школску наставу. Поред деце из Шпаније и Финске, у пројекту, кроз дигиталну размену, школске посете и различите манифестације, учествују деца узраста од 11 до 15 година из три основне школе у Србији – ОШ „Ђура Јакшић“ у Зајечару, ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој и ОШ „Мирослав Антић“ у Београду.

Центар за урбани развој партнерски реализује пројекат Heritage Hubs, заједно са Удружењем за образовање у области културног наслеђа из Финске, Фондацијом Сан Миљан де ла Когоља из Шпаније и фирмом Viteco e-learning из Италије.