Овог месеца у Галерији `73

Програм за јун 2018.
ГАЛЕРИЈА `73
Пожешка 83 а

Четвртак, 31. мај  у 19:00 часова– отварање изложбе Миодрага Рогића
Самостална изложба дигиталних принтова

Петак, 01. јун у 18:30 часова: Представљање књиге “Песничко пролеће“  клуба писаца Чукарица
Т
радиционална књижевна манифестација у Галерији `73, на којој  ће се представити песници који су учестзвовали на Конкурсу у организацији Клуба писаца са Чукарице, а чији су радови објављени у збирци “Песничко пролеће“ .

Понедељак, 04. јун  у 19:00 часова– Филозофски перформанс
Тема јунског Филозофског перформанса – "Свет као моја воља и представа"
У Галерији `73 ће бити одржан четврти по реду Филозофски перформанс. И овога пута Ваш домаћин биће филозоф Тања Петровић - Миљковић, модератор глумац Марко Долаш и гост пијансикиња Јелена Красић-Михаиловић. Четврти по реду Филозофски перформанс биће у знаку Шопенхауера под називом "Свет као моја воља и представа". Филозоф Тања Петровић Миљковић поделиће са публиком различите начине перцепције и доживљаја света који нас окружује. Да ли смо, заиста, увек у праву када доносимо закључке о некоме или нечему или у бити свега стоји представа која је дубоко прожета  субјективним мишљењем које су вођење вољом и жељом? 

Понедељак, 11. јуни у 17:30 часова: Деца Путоказа 
Дружења деце са посебним потребама  са децом и омладином Чукарице

Чланови Удружења за заштиту особа са посебним потребама „Путоказ“ одржаће вече дружења деце са посебним потребама са децом и омладином Чукарице под називом „Вече другарства! Дођите и ви да певамо заједно“
У оквиру једночасовног програма деци „Путоказа“ прикључиће се и њихови вршњаци из чукаричких основних школа.

Уторак, 12. јуна  у  19:00 - Трибина „ Више од разговора“
Циклус трибина аутора Јасмине и Петра Јончића: Гост Милорад Стокин

Гост jунске трибине „Више од разговора“ је Милорад Стокин, аутор и уредник портала Фрагменти културе и Фејсбук странице Фрагменти прошлости. 
Тема трибине је: Два краја династије Обреновић – трибина поводом 150 година од убиства кнеза Михаила и 115 година од убиства краља Александра и краљице Драге.

Четвртак, 14. јун  у 19:00 часова – Обележавање јубилеја - 45 година од оснивања Галерије `73 
Отварање ауторске изложбе Љубице Миљковић под називом „У Част Полексији и Надежди“и премијера документарног филма „Галерија на брду“, аутора Петра Јончића

Поводом обележавања 45 година од оснивања Галерије `73, историчарка уметности Љубица Миљковић приредиће репрезентативну изложбу на којој ће се уз радове знаменитих српских сликарки Полексије Тодоровић и Надежде Петровић, које су се животом и стваралаштвом повезале са данашњом општином Чукарица, наћи и радови 20 уметника који су рођени, дуже или краће живели, стварали или на неки други начин оставили светле трагове на Чукарици, чији су опуси заокружени и знатно обогаћују српску уметност.
Том приликом премијерно ће бити приказан документарни филм „Галерија на брду“ (2018), аутора Петра Јончића 

Петак, 15. јун  у 18:00 часова: 45. година Галерија`73
Концерт ученика Музичке школе Ватрослав Лисински

Уторак, 26. јун  у  19:00  часова – Трибина „Реч у времену“
У уторак, 26. јуна 2018. г. са почетком у 19:00 часова, у Галерији `73 у оквиру књижевног програма „Реч у времену“ представиће се књижевница Љиљана Црнић.

Љиљана Црнић,‭ књижевник, ‬рођена у Сплиту‭ ‬1954.‭  ‬ Живи и ствара у Београду. Пише поезију и прозу. Публикује‭  ‬у зборницима,‭ ‬алманасима и антологијама. Објављена у Србији,‭ ‬Босни и Херцеговини,‭ ‬Хрватској,‭ ‬Канади,‭ ‬Индији, Италији, Словачкој..‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

ГАЛЕРИЈА САЊА , СРЕМЧИЦА
Моштаничка бр.9

Субота, 02 јун од 11 -13 часова – Ликовна радионица - Осликавање на текстилу
Програм „Чаролија предграђа“: Радионицу води Ирина Черњавски Шантрић

Субота, 09. јун  - од 11 -13 часова – Ликовна радионица – Сликање темперама
Програм „Чаролија предграђа“: Радионицу води Габријела Вујић

Недеља, 10. јун, у 11 часова -  Удружење хранитеља Београд 
Удружење хранитеља Београд са подружницима по први пут  организује Сајам Хранитељства под покровитељством Општине Чукарица. Том приликом биће организована мини изложба деце која су смештена у хранитељским породицама уз богат културно уметнички програм у коме ће наступити ученици Музичке школе „Ватрослав Лисински“. Пројекат је подржала Градска општина Чукарица.

Субота, 16. јун од 11 -13 часова – Ликовна радионица -Осликавање на текстилу 
Програм „Чаролија предграђа“: Радионицу води Ирина Черњавски Шантрић

Понедељак, 18. до 28. јуна од 08:00 – Пројекат „Вртићи без граница“
У периоду од 18 - 28. јуна 2018. године у термину од 08:00-10:00 h у Галерији Сања у Сремчици (Моштаничка бр. 9)  добродошла су сва деца са својим породицама, узраста од 3 до 5.5 година, а која до сада нису имала прилике да бораве у вртићу. Деца ће имати прилику да учествују на осам радионица, са родитељима и васпитачима, у веома подстицајном окружењу Галерије Сања у Сремчици
Пројекат се реализује као партнерска иницијатива Министарства просвете, науке и технолошког развоја, УНИЦЕФа и ЦИП - Центра за интерактивну педагогију, Предшколске установе Чукарица и Културне установе Галерија`73. Циљ програма је организовање интерактивних радионица за малишане с намером да се што већи број деце укључи у програме   креативних радионица као што су  ликовна радионица „Шврљаоница“ и програм „Биботова играоница“.

Субота, 23. јун од 11 -13 часова – Интерактивна креативна радионица 
Програм „Чаролија предграђа“: Радионицу води Габријела Вујић