Трибина: “Изазови, проблеми и подршка породици у Србији“

Почетак Понедељак
19.11.2018.
y 18:00

Крај Понедељак
19.11.2018.

Добијајте обавештења о новим догађајима, пријавите се на наш newsletter.

У сусрет Међународном дану детета, у понедељак, 19. новембра 2018. са почетком у 18:00 часова, у Галерији `73 биће организована трибина под називом “Изазови, проблеми и подршка породици у Србији“.

Свет у коме живимо одликују брзе и драматичне промене са непредвидим исходима и последицама по породицу и њене чланове. Пред породицу као и све њене чланове постављају се нови захтеви за адаптацијом и адекватним одговором на бројне изазове. У таквим условима последице по развој, улогу и место породице у друштву су велике, и угрожавајуће. Проблеми савремене породице, на глобалном нивоу,  сиромаштво, насиље у породици, породична тескоба постали се карактеристике и проблеми и друштва у коме живимо.

Гости трибине, појединци разноврсних личних и професионалних искустава, различитог узраста  и породичног искуства, покушаће да дају аутентичне одговоре о животу или преживљавању породице у Србији, проналажењу и коришћењу потенцијалних ресурса за суочавање са индивидуалним и породичним кризним ситуацијама и њиховим превазилажењем.

Учесници трибине: 

Драгана Дех, породични психотерапеут, асистент на одсеку за психологију Факултета за медије и комуникације; мастер примењене психологије, (докторанд трансдисциплинарних студија психологије, педагогије и комуникологије.
Лука Караџулески, аутор књиге “Емоција”(написао књигу са четрнаест година), шеснаестогодишњак из Београда. Воли фотографију и музику. 

Весна Станимировић, новинар, дуги низ година бави се темом здравља.
Марко Стојановић, дипломирао је на катедри за глуму београдског Факултета драмских уметности. Завршио Међународну школу пантомиме Марсела Марсоа у Паризу. Један је од оснивача и председник „Светске организације пантомимичара“. Ванредни је професор за предмет Сценски покрет на катедри за глуму. 

Гордана Медић Симић, проф. философије, тренер у области људских ресурса ( мастер ФОН); докторанд при Ректорату БУ, део пројектног тима „СПОНЕ систем стимулације“ који пружа подршку развоју деце и породици у Србији, Београду. 

Јасмина Франолић, мастер југословенске и светске књижевности, песникиња, писац романа, књижевних критика и текстова о образовању на порталу РТС-а. У просвети ради 27 година од чега је 17 година била директор више државних и приватних основних и средњих школа. Тренутно запослена у компанији ЛИНК гроуп на позицији менаџера за развој партнерстава и као директор новоосноване основне школе "Савремена" која идућег септембра уписује прву генерацију ученика.


Модератор трибине и уводничар:

Алекандар Кузмановић, психолог и новинар, аутор бројних пројеката, обука и радова, пре свега из области образовања али и пројекта подршке целовитом развоју деце и породици „СПОНЕ систем стимулације“. 

Након уводног дела и дискусије, публика ће бити у прилици да постави питања учесницима трибине. 

Галерија '73
Пожешка 83a
Понедељак, 19.11.2018. у 18:00 часова

Улаз је слободан!