Самостална изложба слика: Милорад Степанов "Пулс равнице"

Почетак Четвртак
27.01.2022.
y 19:00

Крај Уторак
08.02.2022.

Добијајте обавештења о новим догађајима, пријавите се на наш newsletter.

Уметнички пројекат (изложба слика) под обједињеним називом ПУЛС РАВНИЦЕ, обухвата ликовне радове изведене у традиционалноом ликовном медију СЛИКАЊА, са одређеним иновацијама и  променама у избору материјала приликом ликовне артикулације. Из таквих разлога а у сврху што непосреднијег поступања у току таквог (сликарског) обликовања искоришћена је понекад и одређена „индустријска боја“ попут оних намењених за фасаде нпр. У првом наносу ликовне идеје на подлогу заступљена су и разнолика средства за цртање (фломастери и маркери) намењених „општој“ школској употреби.

Тематски и садржајни оквир предложне изложбе уско је повезан са ауторским доживљајем природе која је представљена низом приказа транспонованих тренутака понетих најчешће из чулних додира са „блиском дивљином“ наизглед питоме равнице. Управо на таквим подлогама од тристограмског кунстдрук папира, готово свакодневно је бележен је пулс равнице у својој феноменологији као и мојој, непосредној и ауторској „будности за доживљено“. Поетичка иконографија предпостављена личном визијом и имагинацијом воденог света са којим се саображавам непосредно а одмах потом и визуелно-истраживачким додирима.

Милорад Степанов рођен је у Кикинди 6.09.1960 године.

Сликарски одсек Факултета ликовних уметности у Београду заврши  у класи проф. Војислава Тодорића (1987).

Магистрира 1991. године код истог професора.

Конзервацију и рестаурацију штафелајног сликарства магистрирао 1994. године на Факултету примењених уметности и дизајна у Београду код проф. Милорада Медића.

Поред сликарства бавио се конзервацијом и рестаурацијом зидног и штафелајног сликарства, илустрацијом и писањем(публицистика, критика, теорија ум, методика).

Педагошким радом бави се од 2004. године прво на Вишој а потом и на Високој струковној школи за образовање васпитача у Кикинди.

2013. завршио докторске студије и стекао титулу доктора уметности из области сликарства.