Самостална изложба скулптура: Маша Пауновић "Ослобађање"

Почетак Четвртак
12.08.2021.
y 19:00

Крај Уторак
24.08.2021.

Добијајте обавештења о новим догађајима, пријавите се на наш newsletter.

Маша Пауновић је рођена 30. новембра 1981. године у Београду. Дипломирала је 2005 год. на Факултету примењених уметности у Београду са средњом оценом 9,30 на одсеку вајарство, у класи проф. Зорице Јанковић и проф. Милуна Видића. Исте године је уписала магистарске студије и у јулу 2010 је одбранила магистарски рад на тему „Сандук-дух времена, Трг Републике, Београд“ из области вајарство.

У новембру 2012. завршила је курс специјализације у области уметничке обраде метала код вајара Арналда Помодора, у институту „Centro Tam“ у Италији. У Народном музеју у Београду, 5. децембра 2014. године, положила је стручни испит и стекла право на стручно звање конзерватор-рестауратор.

Излаже на колективним изложбама од 2002 године и учествовала је на преко100 колективних изложби у земљи и иностранству а такође је имала до сада 6 самосталних изложби у Србији и Јужној Кореји.

Учествује на интернационалним вајарским симпозијумима од јула 2006.године. Скулптуре настале на симпозијумима су део јавних простора градова у којима су реализоване, има их 26 и поред Србије, налазе се у следећим земљама: Словенија, Аустрија, Италија, Шпанија, Португалија, Немачка, Данска, Румунија, Бугарска, Турска, Иран и Јужна Кореја.

Добитница је пет награда у области скулптуре, од којих се издвајају : Прва награда за скулптуру на симпозијуму Артифекс у Шпанији , као и Друга награда за идејно решење споменика Милошу Обреновићу на истоименом конкурсу општине Пожега за спомен обележје, Србијa.