Прoмоција књиге „Ни корака назад“ аутора Душана Крстића

Почетак Четвртак
11.07.2024.
y 18:30

Крај Четвртак
11.07.2024.

Добијајте обавештења о новим догађајима, пријавите се на наш newsletter.

Промоција књиге „Ни корака назад“ аутора Душана Крстића одржаће се у четвртак 11. јула у Галерији `73 (Пожешка 83 а, Београд), с апочеткому 18:30 часова.

Књига „Ни корака назад“ садржи три невероватне животне приче и романсиране биографије хероја који су широј јавности готово и непознати. У питању су Игњат Кирхнер, Петар Мариновић и Страхиња Бан Нушић.

Од одважног официра који се борио против аустроугарских снага током храбре одбране Београда 1915. године, преко смелих подвига пилота који је полетео у небо са француском авијацијом, до пркосног става сина познатог драматурга, који се храбро борио у Ђачком батаљону 1.300 каплара, свако поглавље се одвија филмским интензитетом, преносећи читаоце у срж радње.

Пратећи судбине ових војника упознајемо их као „витезове без мане и страха”, који се по храбрости и врлинама могу поредити са јунацима из наших епских песама. Својом храброшћу и одлучношћу, исковали су пут пркоса и победе, оличавајући саму суштину поноса и части који краси наш народ.

Кроз педантно истраживање и узбудљиво приповедање, ова књига оживљава изузетна дела тројице војника, преплићући њихова индивидуална путовања у таписерију храбрости, патриотизма, другарства и пожртвовања.

Четвртак, 11. јул 2024 у 18:00 х
Галерија `73
Пожешка 83 а
Улаз је слободан.
Добродошли!