Програм „Ars Musicum“: Концерт Јоване Анђелковић, гитара

Почетак Уторак
18.06.2019.
y 19:00

Крај Уторак
18.06.2019.

Добијајте обавештења о новим догађајима, пријавите се на наш newsletter.

У оквиру циклуса концерата програма „Ars Musicum“, у Галерији `73 ће у уторак, 18. јуна у 19:00 часова бити одржан концерт Јоване Анђелковић, гитара.

Јована Анђелковић рођена је 5. септембра 2001. године у Београду. Ученица је трећег разреда средње музичке школе "Ватрослав Лисински" у класи професора Игора Ивића.  Током свог музичког школовања остварује бројне прве награде на такмичењима од којих издвајамо следеће:

- прва награда на Републичком такмичењу 2014. године

- прва награда на 8. Војводина Гуитар Фесту 2014. године у Новом Саду

- прва награда на Републичком такмичењу 2016. године

- прва награда на Републичком фестивалу музичких и балетских школа Србије 2016.године

- веома значајна похвала на међународном такмичењу младих гитариста 13.Анна Амалиа Wеттбеwерб, Wеимар, Немачка-април 2017.године

- прва награда на 11. Војводина Гуитар Фесту 2017. године у Новом Саду

- трећа награда на Републичком такмичењу из солфеђа-2017.г

- прва награда и ЛАУРЕАТ соло гитара на Републичком такмичењу - 2018. године

Као члан гитарског дуа са Николом Милосављевићем осваја прву награду и лауреат у камерној музици на Naisuss guitar Фестивалу 2017.г и прву награду у камерној музици на Републичком такмичењу  - 2018.године.

У оквиру уметничког удружења Арт Линк као млади таленат, учествовала је на концертима од којих се издваја концерт 2014. године у Скупштини града Београда, као и на мајсторским радионицама у овом удружењу.

Од 2013. године постала је члан оркестра гитара "Душан Трифуновић" са којим је учествовала на свечаним концертима од којих се највише издваја солистички концерт оркестра гитара у Коларчевој задужбини, 5. априла 2015. године. Поред више наступа на сцени Коларчеве задужбине, од којих се највише издваја њен наступ као солиста са гудачким оркестром њене школе, Јована гостује и у телевизијским емисијама, наступа на књижевним вечерима, хуманитарним концертима и свечаним концертима дана школе.

Учествовала је и на бројним мастер часовима код познатих професора и мајстора класичне гитаре: Фабио Монтомоли - Италија, Дарко Карајић - Србија, Цостас Цотсиолис - Грчка, Јеремy Јоуве - Француска, Ровсхан Мамед Кулиев - Русија, Душан Богдановић-УСА, Хоакин Клерч-Куба,  Хуберт Кепел-Немачка, Томас Милер Перинг-Немачка, Бенџамин Вердери-УСА, Мароје Брчић-Хрватска, Немања Остојић-УСА, Срђан Тошић-Србија, Александар Хаџиђорђевић-Србија, Милош Јањић-Србија  и други.

Улаз је слободан.

Добродошли!