Почетак Четвртак
23.05.2019.
y 19:00

Крај Четвртак
30.05.2019.

Добијајте обавештења о новим догађајима, пријавите се на наш newsletter.

Током маја месеца ове године, у Галерији `73 биће организовано низ дешавања посвећених култури пријатељске земље Словачке.

Дани словачке културе биће започети свечаним отварањем изложбе слика и графика Павела Чањија, познатог сликара и графичара, који ће се у Галерији `73 представити изложбом под називом „Аутобиографике/ Autobiografiky“. Отварање изложбе је у четвртак, 23. маја у 19:00 часова. Павел Чањи је рођен 19. јуна 1953. године у Качареву у учитељској породици. Ликовни таленат је наследио од свог оца Павла. Завршио је гимназију у Бачком Петровцу 1972. године а две године касније, своје школовање је наставио на Академији ликовних уметности у Новом Саду код професора Халила Тиквеша. Излагао ја на многобројним самосталним и колективним изложбама у земљи и иностранству. Добитник је више награда и признања.

Током трајања изложбе, у четвртак, 30. маја, са почетком у 19:00 часова, биће уприличено књижевно вече на коме ће се представити словачки писци и песници, као и српски књижевници чија су дела преведена на словачки језик. Биће то лепа прилика да кроз књижевност  приближе културе две земље, уз посебан нагласак да Галерија `73, као установа културе, настоји да и на овај  начин развија широк спектар културне размене између наше земље и Републике Словачке, што је резултирало успешнoм реализацијом неколико културних догађаја у протеклом периоду.

Сви догађаји се релизују уз подршку ГО Чукарица.