Промоција књиге„Између 'Велике Албаније' и окупиране Србије. Нови Пазар, Тутин и Ибарски Колашин (1941–1944)“

Почетак Понедељак
24.12.2018.
y 18:00

Крај Понедељак
24.12.2018.

Добијајте обавештења о новим догађајима, пријавите се на наш newsletter.

Промоција књиге  „Између 'Велике Албаније' и окупиране Србије. Нови Пазар, Тутин и Ибарски Колашин (1941–1944)“  др Милутина Живковића, одржаће се у понедељак, 24. децембра са почетком у 18:00 часова..

Из монографије „Између 'Велике Албаније' и окупиране Србије. Нови Пазар, Тутин и Ибарски Колашин (1941–1944)“ читалац излази са готово потпуним сазнањем о новопазарском, тутинском и колашинском крају у току Другог светског рата. На прецизан и научни начин аутор се одредио по низу питања: колаборацији, борби против окупатора, војној организацији свих страна, као и о свакoднeвном животу на простору Новог Пазара, Тутина и Ибарског Колашина. Колега Живковић је тако допринео бољем сагледавању и познавању историјских догађаја у области коју је проучавао и дао несумњив допринос савременој српској историографији.

Из рецензије др Бојана Димитријевића, научног саветника Института за савремену историју

Монографија колеге др Милутин Живковића представља значајан допринос научним разматрањима једне веома важне теме из ратне, али и друштвене историје српског народа у Другом светском рату, поготово оног са тромеђе „Недићеве“ Србије, окупиране Црне Горе и „Велике Албаније“.

Из рецензије др Косте Николића, научног саветника Института за савремену историју